Followers

Sunday, October 7, 2012

Cerita Kolej 26 : BroGabai Trip!!

السلام عليكم ورحمة اللة

Alhamdulillah, segala puji bagi Allah, Pencipta sekalian alam.. 

6/10/2012

Ekspidisi pendakian Broga Hill dan Air Terjun Gabai telah berjaya dilaksanakan.. akhirnye, berjaya jugak Aiza menakluki Broga Hill stelah plan utk mendaki bukit Broga awal tahun lalu gagal..ekspidisi yang sangat menarik bersama-sama rakan2 kolej.. kalau sesapa yg dah pernah baca blog ni sblom ni,mesti ade terbaca post aiza pasal dilema sbb tak tahu nk join ke tak.. now i tell you guys..it has nothing to be regret joined this trip!!! (except all the pain) kepenatan yang sangat berbaloi!!!

Finally!!!!

3 out of 6 cars yg terlibat :D


puncak teratas Broga Hill :D

lepas mendaki bukit Broga, kami menuju ke Air Terjun Gabai pulak..pheeewwww~ tak habes letih dgn panjat Broga, kali ni kene pnjat beratus anak tangga utk smpai ke puncak air terjun tu..kalau ikotkan hati, nak je mandi kt bawah sekali tu..dgn kaki yg berdenyut2 lagi..tapi memikirkan ni lahh kenangan last dgn member sebelom habes SAM, gagahkan jugak laa diri nk naik smpai puncak tu..thanks to Ashraf Rauf yg sudi bawakkan beg smpai atas wlaupon time tu sbenarnye mmg dah nak smpai ponn..ohh,lupe..thanks jugak kpd Amirul yg bawakkan beg dr kaki bukit Broga smpai puncak.. :D
arrived at Gabai waterfall

kesejukan smpai trtido

skateboard-ing ??

cool yaww!

walaupon xdpt merasa burger bakar sbenar..yg ni pon jadi laa..


die tak basah!!!

mandi,ber-bbq..semua best!!!walaupon teramat lah letih!keletihan yg sangat berbaloi!(smpai tak larat nk study arini -_______-) thanks to all my friends yg menjayakan program ni especially to the event managers..wish to have another trip with you guys..tp masa tidak mengizinkan..mungkin boleh buat reunion lepas semua balik dr overseas nnty..kbye.. :P



doakan kami yang akan menghadapi final exam in less than one month :3 semoga trip ni dpt mengeratkan lagi ukhuwah kita..smpai syurga..in shaa Allah.. :) terima kasih ya Allah kerana telah mengurniakan kami sahabat2 yang sangat baik..semoga sahabat2 kami ini yang akan menarik kami ke syurgaMu..ameen~

credit to hanif for the pictures and dahan for the video :)

~Pengalaman tak dapat dibeli dengan wang ringgit~


3 comments:

Worm said...

"doakan kami yang akan menghadapi final exam in less than one month :3 semoga trip ni dpt mengeratkan lagi ukhuwah kita..smpai syurga..in shaa Allah.. :) terima kasih ya Allah kerana telah mengurniakan kami sahabat2 yang sangat baik..semoga sahabat2 kami ini yang akan menarik kami ke syurgaMu..ameen~"

ameen, insyaAllah :)

fAdZ JunIOr said...

:')

D-SIM said...

i can see izat ibrahim lol

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mari Dengar =)