Followers

Tuesday, August 7, 2012

Cerita Kolej 21 : Tomot dalam kenangan :'(

Assalamualaikum w.b.t.

Malam ni emotional terlebih.. seperti tajuk entry ni, aiza nak cerita pasal kucing aiza, Tomot. :( kucing yang paling aiza sayang.. ari Jumaat, 27 Julai, aiza balik kampung. ibu pon balik jugak. macam biasaa, ibu bawak balik sekali 3 ekor kucing kami, Rooney, messi n tomot.. ya Allah, betapa rindunya Aiza kat semua kucing2 tu, hanya Allah je yang tahu :')

Aiza main ngan kucing aiza macam biasa.. messi ngan tomot.. rooney tak layan sgt sbb die sebok duk mengekor kucing betina yg ade kt kampung tu.. (gatal) haha.. tapi kitorang terpaksa kurung tomot dalam bilik sbb tomot selalu nak lari keluar umah je.. die baru first time jejak umah nenek aiza, so tak biasa lagi.. kesian jugak la kat die.. kadang2, bawak jugak la die keluar tapi memang kene pegang laa.. da banyak kali jugak laa die terlepas tp still jumpe lagi..

Malam tu, aiza tido atas katil ngan ibu..(anak manje) hehe.. tomot pon tido atas katil tu sekali.. pukul 3.50 pagi, aiza terjaga sebab si tomot ni main gigit2 tangan aiza.. die ajak main.. mula2, biar jek la die main sorang2 tp bile dah lama2 tu, rimas jugak laa.. memang xleyh tido..so, layan jek la die main.. smpai sahur, mmg aiza xtido langsung layan die main.. :')

Rupa-rupanya, tu malam last aiza dapat bermanja dengan tomot :'( sebelum balik KL, aiza cari tomot tp xjumpe2 jugakk.. sedihh sangat time tu..tapi, xpelahh.. ibu still kt kampung..so,,boleh cari lagi.. hari tu hari Ahad.. tibe2 malam tu ibu mesej, "tomot hilang.still tak jumpe" ya Allah, time tu rase mcm nak menangis je..tp terpaksa cover sbb time tu still kt umah cousin aiza, bukak puasa kt sane..ibu cakap ibu dah pesan kat mak cik kt kampung tu, kalau jumpe tomot,suruh die jagakan tomot..

Hari Isnin tengah hari, abah mesej...abah cakap tomot dah jumpe..yeaayyyy!! aiza la orang paling gembira hari tu..rse mcm nak bagitau satu dunia je yg tomot dah jumpe :D

Lepas tu,,dah xde dengar cerite ape2 dah pasal tomot.. tupp tupp, ari Khamis xsilap aiza,,ibu bagitau tomot hilang lagi..dah 2 malam tak balik..time tu bukan setakat rse nak nanges..dah memang nanges ponn..terus aiza call Tonah,, nanges2 kat die..sbb Tonah je yg paham perasaan aiza time tu..ckp kat org lain semua mcm nak tak nak je dengar..mmg time tu nanges giler2 laa..dah lame rsenye aiza xnanges mcm tu..Allah je yg paham perasaan aiza time tu..

Malam tu mmg tak boleh nak tido.. pejam mata je terus teringat kat tomot..sbb time ibu ckp dah 2 malam tomot tak balik,,time tu mmg dah putus harapan.. :'( tibe tibe abah mesej ckp yg esok (Jumaat) abah nak balik kampung nk cari tomot..time tu rse mcm nak amik tiket flight balik malam tu jugak je..tsk tsk :'( tapi nak buat mcm mne..mmg mustahil laa..

Memang time tu xde semangat, xde mood nk buat ape2..tiap2 mase teringat kat tomot..time tido,,time solat..teringat je kt tomot..ape laa yg die makan..main ngan sape la die..hidup lagi ke tak tomot.. :'( hari Sabtu, mimpi jumpa tomot..bangun2 tu memang rse mcm nak nanges sgt2..abah pulak ckp yg tomot xjumpe..ibu pon ckp ibu dah panggil tomot walaupon ibu tahu tomot memang xdengar.. sedihnyeeeee :'(

Sabtu tu, aiza sibukkan diri aiza kemas bilik sebab xnak tringat kat tomot. dari pukul 12.15 smpai pukul 3 petang aiza kemas bilik aiza..xpernah2 dalam hidup aiza buat macam tu..sebelum tido mesti nanges dulu sebab teringat kat tomot.. T_______T

4/8/2012 - Aiza balik kampung..dengan harapan dapat jumpe tomot..walaupon aiza tau harapan tu hanyalah sekadar harapan yang tak mungkin jadi kenyataann..ya Allah,Kau selamatkanlah tomot.. :( ibu cerita "kesian messi..die duk belakang pintu,nak sergah tomot,tapi tomot xde ponn" dulu mase tomot ade,memang messi selalu main sergah tomot dari belakang pintu..time ibu cerite tu,rse macam nak menangis kat situ jugak.. :'(

ibu cerita lagi "aritu 3 malam messi macam nak terkam gambar teddy yg warna oren kat tilam tu sebab die ingat tu tomot" (badan tomot warna oren) ya Allah,time tu rse mcam sedihhh gilerr!! kite yg manusia ni xpe lagi.sedih2 pon kite tahu,kite faham yang tomot tu dah hilang..tp kalau messi,,die mane tahu ape2..mane boleh fikir yg tomot dah hilang..sediiihhhhh :'((

mase kitorang balik kampung Sabtu aritu, ade kucing kat kampung aiza warne oren jugak..masuk2 je rumah nenek aiza,,messi terus kejar kucing oren tu sbb die ingat tomot..tapi bile die tau tu bukan tomot,terus die lari..time tu aiza tgok die..sayu sangat rase... :'(( walaupon xsempat lama ngan tomot,,tapi aiza rase sedh sangat sebab die hilang time die masih kecik lagii..kalau dah besar ckit,mungkin xde la sesedih nii..



lepas ni dah xde dah tomot yang selalu tido kat leher,,xde dah tomot yang kejut bangun pagi ajak main..xde dah tomot,peneman messi main..xde dah tomot yang muke blurr,tomot yang manje..xde dah tomot yang pelahap kalau jumpe makanan..sedihhnye ya Allah..Kau peliharalah tomot.. :'((

kenapa baru sekarang aiza update pasal tomot padahal dah lame dah tomot hilang?? sebab smpai saat ni,aiza masih mengharapkan mesej sampai dari ibu "TOMOT DAH JUMPA!" tapi aiza tahu semua tu mustahil.. :'((

3 comments:

Mohd Fadzli Mustafa said...

Jgn sedih sgt...adat dunia yg ada pasti suatu masa akan meninggalkan kita....sedih jgk nih....kontrol2

Syamimi Razali said...

Sabar ye Aiza,, :)

insyaAllah, jumpa tomot nanti ye...

fAdZ JunIOr said...

syamimi : huhu..ntah laa..mcm dah xde harapan dah nk jumpe.. :'(

abah: huhu..ntah laa..susah nak terima..oke la kot lame2 nnty.. :(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mari Dengar =)