Followers

Thursday, March 3, 2011

~kIsaH sILaMKu~

السلام عليكم ورحمة الله

2011..seorang insan bernama aiza telah bergelar bekas pelajar..eh2..mengarut jek..ok la..straight to the point..urm,,arini aiza nk cter masa silam aiza..xde la silam sgt..mase aiza kecik2 dlu la..tp xdek la kecik sgt pon..eh2..mengarut lagi..ok2..

nak djadikan cerite,,malam semlam sblom aiza tidur,,aiza berangan la skejap..pikir2 tntang mase lalu,kini dan mase depan..tetibe jek aiza teringat basikal..hurm???BASIKAL???!!!ade ape dgn basikal??sbnarnye,,pagi tu aiza g jogging ngan mmber aiza..tetibe jek die tnye..

member :aiza,,ko xgune ke basikal ni?? (basikal adik aiza)
aiza      : urm,,xpon..lagipon basikal tu dah rosak..kene langgar ngan kete

tu yg sebelom aiza tidur tetibe jek teringat sal basikal ni..huhuhu

.....................................................................................................................................................

beberapa tahun yg lepas

ketika smpai drumah setelah penat berjalan pulang dr sekolah..

along  : angah,,cantik la basikal ni..bestnye la..agak2 basikal sape ek ni??mesti best dpt basikal cmni..
aiza   : mane la angah tau ni basikal sape..tp bestkan kalau kite yg dpt basikal ni..nnty nak suruh abah belikan la..

di dalam rumah..

aiza   : abah,,basikal spe yg kat bawah tu??
abah  : basikal awak ngan along la..
aiza  : betul ke abah??bile abah beli??
abah  : *hanya tersenyum*
aiza  : along!!!!jom naik basikal..tu basikal kite!!!cepat!!!
along  : betul ke???joooommmmm!!!

panas terik time tu langsung xmematahkan semangat kami utk menunggang basikal baru itu..smpaikan kami ponteng kelas fardhu ain utk sehari..wahahaha...

pd malamnye

abah  : esok awak g skolah naik basikal jek la..
aiza  : boleeh..boleeh.. *dgn excitednye*

esoknye,,aiza dan abg aiza mnunggang basikal ke sekolah dan dgn banggenye kami masuk pagar skolah bersama basikal baru kami..wahaha~

aiza  : along,,kite nak parking basikal kt mne ni??
along  : kat padang skolah la..

smpai d padang

aiza  : along,,jgn lupe kunci tayar..nnty ade org curi
along  : ????????

kami pon masuk ke dlm kelas masing2 dgn snyuman yg melebar hingga ke telinga dan muke yg penuh dgn kebanggaan..ahahaha

................................................................................................................................................................

begitulah cerita BASIKAL aiza..aiza sendiri pon xtau knape..tp aiza suke sgt ngan kisah basikal ni..mybe yg aiza suke part ponteng kelas fardhu ain tu kot..ahaha

hurm~cerite ni aiza dedicate khas buat satu2nye abg aiza yg aiza syg.. ^_^
ok la sume..smpai dcini sje post aiza utk kali ni..kalau pnjang umo kite jmpe lagi..assalamualaikum...

~mASa YaNG tElAh bERlAlU TiDaK dPt dIUnDuR SEmuLa..sO,,hArgaILaH seTIaP deTik YG kiTe Ada~


2 comments:

sizuka[Izzati] said...

hohoho shweetnyeeee adik beradik nehhhh~

e-ja@miera said...

hehe..terima kaseh =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mari Dengar =)